نکات مهم تربیت فرزند
داشتن دانش و اطلاعات کافی در تربیت فرزند همواره نقش حیاتی در رشد و شکوفایی آنها ایفا میکند. در واقع تربیت فرزند و نحوه رفتار با او در کودکی، اساس شکل گیری شخصیت فرزندتان در آینده است. عوامل فرهنگی، اجتماعی، میزان تحصیلات و خصوصیات شخصیتی والدین، سطح رشدی کودک و تواناییهای شناختی او و… از عوامل موثر در سبک تربیتی والدین است. قالبهای رفتاری و اصول فکری فرزندتان براساس نحوه تربیت شما شکل میگیرند. لازم است کودک به گونهای پرورش یابد که در رویارویی با مشکلات آینده خود بهتر عمل نماید پس با افزایش اطلاعات خود و آگاهی از نکات مهمی که در ادامه برای تربیت فرزند بیان میکنیم میتوانید به این امر دست یابید و به بهداشت جسمی و روانی فرزندتان کمک کنید. همچنین با مطالعه یا شنیدن فایل های صوتی تربیت فرزند میتوانید فرزندتان را در مسیر موفقیت و رسیدن به آیندهای درخشان یاری دهید. (لک لکو/فروشگاه آنلاین کودک)
نکات مهم تربیت فرزند چیست؟
گرچه سن تربیت کودک محدود به زمان خاصی نمیشود ولی هر دوره رشدی، کودک با چالشها و نیازهای اساسی خود روبهرو میشود. اینجا در لک لکو ما به شما می گوییم که شیوهای که شما با او تعامل میکنید در چگونگی شکل گیری تواناییهای شناختی او تاثیر میگذارد.
1- امنیت و آرامش را برای فرزندتان فراهم کنید.
2- به فرزندتان احترام بگذارید.
3- به خواسته های کودکتان توجه کنید.
4- اخلاقیات را متناسب با سطح رشدی کودک آموزش دهید.
5- برای تربیت فرزند خود از تشویق کردن استفاده نمایید.
6- به فرزندتان نشان دهید که شکست هم بخشی از زندگی است.
7- برای بزرگ شدن کودک عجله نکنید.
برخی از پدر و مادرها میخواهند تمام فرصتها و آرزوهای از دست رفته خود را از طریق کودکانشان محقق کنند. همین امر باعث میشود که کمتر به کودکی فرزندشان اهمیت داده و دائما به فکر بزرگ شدن او و دست یابی به اهداف از پیش تعیین شده باشند. همواره به یاد داشته باشید که کودکی یکی از مهمترین دورههای زندگی هر انسانی است که اگر به درستی سپری نشود میتواند آینده فرزد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه اجازه دهید فرزندتان از این مرحله از زندگی خود لذت ببرد و بی جهت او را برای دست یابی به موفقیتهای مختلف تحت فشار نگذارید. اجازه دهید که او خود در مسیر زندگی پیش برود و علاقه مندیهایش را کشف کند.
8- در تربیت فرزند محبت نامشروط را فراموش نکنید.
یکی از اصول تربیتی بسیار مهم در تربیت فرزند این است که هرگز ابراز علاقه و محبت خود را به موضوع خاصی گره نزنید. برای مثال هرگز به کودک نگویید “اگر درس نخوانی دیگر دوستت ندارم” یا “اگر این کار را بکنی دیگر مادر تو نیستم”. این جملات تا حد زیادی به اعتماد کودک آسیب میزنند و او را درگیر اضطرابهای مختلف میکنند. در نتیجه تلاش کنید به او نشان دهید گاهی اوقات از کارهای او ناراحت میشوید اما در همه حال به عنوان والدین دوستش دارید و طردش نمیکنید.
برای آگاهی از نقش پدر در تربیت کودک در سایت لک لکو کلیک کنید.
9- اجازه دهید کودک ناکامی را نیز تجربه کند.
برخی از والدین به دلایلی نظیر اینکه خود دوران کودکی سختی داشتهاند دلشان میخواهد همه چیز را برای کودک خود فراهم کنند و به اصطلاح اجازه ندهند که خاری در پای فرزندشان فرو برود! این در حالی است که از نظر روانشناسان تجربه کردن ناکامی یکی از نیازهای هیجانی انسان است. افرادی که در دوران کودکی هیچ گونه ناکامی یا سختی را تجربه نمیکنند و همواره همه کارهایشان توسط پدر و مادر رفع و رجوع میشود به مرور شخصیت ضعیفی را شکل میدهند که آمادگی مواجهه با هیچ سختی و دشواری را ندارد. این مسئله میتواند در نهایت به نوعی احساس بی کفایتی درونی بیانجامد و مشکلات متعددی را در بزرگسالی برای فرد ایجاد نماید. در نتیجه گاهی اجازه دهید کودک خود مسئولیت کارهایش را به عهده بگیرد و ناکامی و دشواری را نیز متناسب با سن خود بچشد.
10- چرا باید به نکات تربیت فرزند پایبند بود؟
كودک از همان ابتدا عشق، محبت و احترام را درک و آن را جستجو میكند. عدم پاسخ مناسب به نیاز كودک او را دچار سرخوردگی و نوعی بد رفتاری ناشی از برآورده نشدن نیازهای اساسی میكند. نکات مهم برای تربیت فرزند که در بالا به آن ها اشاره کردیم، بیانگر نقش مهم والدین در رشد کودک و تقویت استعدادهای ذاتی اوست. در نتیجه آگاهی شما از چگونگی رفتار با کودکان و فرزندانتان در شکل گیری تیپ شخصیتی آنها اهمیت دارد. شما نقش مهمی در چگونگی رویارویی فرزندتان با چالشهای متناسب با هر مقطع رشدی ایفا میکنید. کسب دانش و اطلاعات کافی و همچنین استفاده از مشاوره کودک، به شما کمک میکند تا از نیازهای بنیادین فرزند خود در هر سنی آگاه شوید؛ عاملی که تضمین کننده شکل گیری ایمن دلبستگی در کودکان است.
مطالب فوق از سایت هنر زندگی برای شما عزیزان جمع آوری شده است.